Kérdése van? Hívjon minket! +36306134905

Blog

Valódi? Festett? Nem festett?

Riczné Tamás Szilvia
Riczné Tamás Szilvia
2021.04.13 13:19
Valódi?  Festett? Nem festett?

 

A természetesség alapelveit szem előtt tartva, az eredeti ásványokkal való munkát részesítem előnyben.  Amennyire lehetséges, kerülöm ékszereim készítésénél a festett kövek használatát. Ilyenek például a nagyon szép színes, mutatós sávos achátok, jádék, lila, kék, sárga, zöld stb. színekben. A természetben ezek az ásványok ilyen színekben nem fordulnak elő.
Fontos megjegyezni, hogy a teljes mellőzésük nem lehetséges, mert a színek varázsa, látványa fontos a szemnek, léleknek. Nektek, kedves vásárlóknak, a teljesség igényét figyelembe véve a legfőbb célom kielégíteni kívánságaitokat. Ékszereimnél jelezni fogom, ha festett ásványt tartalmaz.

Az őszinteség folytatódik két közkedvelt, de mesterségesen létrehozott „ásvánnyal”, ami tulajdonképpen nem ásvány, hanem üveg, ez az „OPALIT”, holdkőként is forgalmazzák, de köze nincs a valódi holdkőhöz. A másik kő, a barna „ARANYKŐ” vagy más néven Goldfluss. Ez utóbbi létezik sötétzöld és sötétkék színben is. Ezt is jelezni fogom a termékeim között.

 

Ejtsünk szót a nikkelmentes, antiallergén fémekről is. Ma már talán minden fém ékszer alapanyag nikkelmentes, de ennek ellenére, nem mindenki bőre viseli el.

Sokan küzdenek fémallergiával, ami igen kellemetlen. Sokakat korlátoz az ékszerválasztásban. Igyekszem minél kevesebb fém díszítőelemet használni, gondolva az érzékenyekre. Ezen fémek színe is hamarabb elveszíti eredeti szépségét, a bőrrel, szappannal való érintkezés során. Gondos odafigyeléssel ez az idő kitolható, meghosszabbítható.

Fürdéskor és éjszakára ajánlott letenni az ékszereket, kivéve azon ásványokból készülteket, ami arra hivatott, hogy az éjszakai alvásban nyújtson segítséget.

Nem tudom kikerülni a fémek használatát, mivel gyönyörűek, pl. a kis strassz gyűrűvel díszített ékszerek. Akik nem érzékenyek, szívesen viselik. Jó hír, hogy egyre több fém alapanyag készül nemesacélból. A fülbevalóim csak nemesacélból készülnek, mind a beakasztós, kapcsos és beszúrós fülik. A nyakláncok kapocsrészénél minden elem nemesacél. A nemesacél előnye, nem kopik, nem színeződik el, sokkal tartósabb.
A fémet tartalmazó ékszereimnél is külön jelzem a fém jellegét.


Karkötőknél fontosnak tartom a megfelelő méret kiválasztását, a hosszabb élettartam érdekében. Bár erős damilra fűzve készülnek a karkötők, ajánlatos évente újra fűzni, hogy sokáig viselhessük a számunkra oly kedves ékszert.

Az újrafűzésben is tudunk segíteni!